Ventilētu fasāžu risinājumi un izstrādes vadlīnijas

14 jūn. 2022

Ventilētu fasāžu risinājumi un izstrādes vadlīnijas

Ventilētas fasādes ar labu siltumizolāciju jaunās ēkās ir ļoti populāras. Šāda veida konstrukcijas ir pievilcīgas, pateicoties to izturībai, pirmšķirīgajai veiktspējai, estētikai un plašam apdares kārtu klāstam.

Mēs esam atjauninājuši mūsu risinājumus ventilētām fasādēm un publicējuši “Izstrādes vadlīnijas ventilētām fasādēm ar labu siltumizolāciju”. Šīs izstrādes vadlīnijas balstītas uz Somijas Tehniskā izpētes centra VTT veiktas skaitliskās modelēšanas un analīzes rezultātiem, un tās aplūko vairākus aspektus, kas jāņem vērā, izstrādājot un uzstādot ventilētas fasādes. Šie aspekti ietver mitrumu, ugunsdrošību, energoefektivitāti, ventilējamas gaisa spraugas un atveres.

“Izstrādes vadlīnijas ventilētām fasādēm ar labu siltumizolāciju” sniedz tabulas trīs klimata zonām, populārākajām sienu konstrukcijām un dažādiem ēku augstumiem, kā arī nosaka nepieciešamos ventilācijas līmeņus un gaisa caurlaidības prasības vēja aizsardzības plāksnēm.

Mēs izvērtējām VTT pētījuma rezultātus un rekomendācijas, un pielietojām tās ventilētu fasāžu konstrukcijām: karkasa sienām, ķieģeļu vai betona sienām ar kronšteiniem un trīs slāņu mūra sienām.

Papildu informācija par ventilētu fasāžu risinājumiem atrodama šeit >>

Lejupielādējiet “Izstrādes vadlīnijas ventilētām fasādēm ar labu siltumizolāciju” >>