PAROC akmens vate neuzsūc mitrumu pat mitrā vidē! Pētījumi to apstiprina!

15 maijs 2019

Ēka ir pakļauta mitrumam gan būvniecības laikā, gan visā tās kalpošanas laikā. Redzams mitrums ir visbiežāk sastopamais un izplatītākais ar mitrumu saistīto ēku problēmu cēlonis. Tomēr ir citi, neredzami mitruma veidi, kas ietekmē ēku visā tās kalpošanas laikā, proti, mitruma konvekcija, izkliedētais un kapilārais mitrums. Neredzamais mitrums ir grūtāk pamanāms un līdz ar to arī novēršams.

Somijas Tehnisko pētījumu centrs VTT veica rūpīgu siltumizolācijas materiālu izpēti, apliecinot, ka dažādu izolācijas materiālu mitruma īpašības ievērojami atšķiras. Pētījumā tika mērīts dažādu izolācijas materiālu spēja uzsūkt vai absorbēt mitrumu, ūdens absorbcija, izolācijas izžūšanas laiks pēc daļējas iegremdēšanas, kā arī citi parametri.

Pētījumi parādīja, ka PAROC akmens vate ir viens no labākajiem siltumizolācijas materiāliem mitruma iedarbības ziņā. Tas paliek sauss pat ļoti mitrā vidē, neuzsūc ūdeni, ātri izžūst, neuzsūc kapilāru ūdeni, ir atvērts difūzijai, t.i., ļauj apkārtējām struktūrām žūt abos virzienos.

Pētījuma rezultātu kopsavilkumu, padomus par to, kā veidot ēkas aploksni, lai izvairītos no mitruma negatīvās ietekmes, informāciju par akmens vates mitruma īpašībām un pelējuma veidošanās riskiem, Jūs atradīsiet mūsu mājas lapā publicētajā mitruma rokasgrāmatā.

Lai iegūtu vairāk informāciju: Sausākā izolācija tirgū.