Paroc siltumizolācijas risinājumi - „Energoefektīvākajās ēkās Latvijā 2017”

31 janv. 2018
Aizvadītā gada konkursā „Energoefektīvākā ēka Latvijā” par labākajām atzītas būves, kurās siltināšanas un izolācijas darbi veikti, izmantojot arī Paroc izstrādājumus. Konkursa mērķis ir izcelt efektīvākos piemērus un risinājumus energoresursu taupīšanā un apkārtējās vides uzlabošanā gan jaunbūvēs, gan renovētajās ēkas.

Sabiedrisko būvju kategorijā godalgas saņēmis renovētais Rīgas Motormuzejs un tam blakus no jauna uzceltā modernā CSDD biroja ēka.

Rīgas Motormuzejs tagad var lepoties ar plašākām telpām, labu mikroklimatu, inovatīviem un ilgtspējīgiem būvniecības risinājumiem. Ēkas rekonstrukcijā izmantoti dažādi Paroc siltumizolācijas un pretvēja aizsardzības izolācijas materiāli – gan fasāžu, gan sienu, gan jumta siltināšanā.

Jaunais CSDD birojs, kura būvniecībā īpaša uzmanība ir pievērsta arhitektonikai, tās unikālajām, īpatnējās ģeometriskās konstrukcijas fasādēm, energoefektivitātei un akustiskajam komfortam, izceļas ar visaugstākajiem siltināšanas un energoefektivitātes standartiem. Katra fasāde būvēta un siltināta atšķirīgi. To siltināšanā izmantota RAROC Cortex un PAROC Cortex One pretvēja izolācija. Jumta konstrukcijās izmantota PAROC ROB 80 un PAROC ROS 30g siltumizolācija.

Godalgu saņēmusi arī jaunā daudzdzīvokļu ēka Rīgā, Grostonas ielā 21, kas iekļaujas esošajā modernajā jaunbūvju kompleksā “Skanstes mājas”. Arī šīs ēkas būvniecībā ievēroti visaugstākās materiālu kvalitātes un energoefektivitātes standarti. Ēku ārsienām izmantotajos dzelzbetona paneļos kā siltinājums izmantota PAROC COS 5 akmens vate.

Konkurss noritēja jau septīto reizi, un to organizē Ekonomikas ministrija, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un žurnāls „Būvinženieris”. Konkursa atbalstītāju lokā ir arī Paroc.

Uzzini vairāk par mūsu renovācijas projektiem:

Renovēta daudzdzīvokļu ēka Valmierā, Latvijā >>

Rīgas Motormuzeja rekonstrukcija >>