Owens Corning iegādāsies Paroc Group

30 okt. 2017

Helsinki, 2017. gada 30. oktobris - Owens Corning (OC) šodien paziņoja, ka uzņēmums parakstījis vienošanos ar CVC Capital Partners, lai iegādātos vienu no Eiropas vadošajiem energoefektīvu un ugunsdrošu akmens vates izolācijas risinājumu ražotājiem Paroc Group (Paroc), par to samaksājot aptuveni 900 miljonus eiro. Darījumu, kam nepieciešams saņemt regulatoru apstiprinājumus un ievērot citus ierastos noslēgšanas nosacījumus, paredzēts pabeigt 2018. gada sākumā.

Paroc 13 valstīs nodarbina vairāk nekā 1800 cilvēku un pārvalda ražotnes Somijā, Lietuvā, Polijā, Krievijā un Zviedrijā. „Esmu ļoti iepriecināts par mūsu jauno sadarbību ar Owens Corning,” norāda Paroc vadītājs Kari Lehtinens (Kari Lehtinen). „Mēs esam izveidojuši uzņēmumu ar vadošo tirgus pozīciju Eiropā, nodrošinot mūsu klientiem un darbiniekiem pievilcīgas vērtības piedāvājumus. Owens Corning palīdzēs mums paplašināties Centrāleiropas un Rietumeiropas tirgos, izmantojot mūsu pašreizējo spēcīgo bāzi kā izaugsmes platformu.”

Paroc iegāde paplašina Owens Corning minerālvates tehnoloģijas, palielina tā klātbūtni Eiropas izolācijas risinājumu tirgū, nodrošina piekļuvi dažādiem jauniem gala patēriņa tirgiem un paaugstina uzņēmuma izolācijas biznesa tirdzniecības apjoma īpatsvaru ārpus ASV un Kanādas līdz 35%.

Owens Corning priekšsēdētājs un vadītājs Maiks Temens (Mike Thaman) skaidro: Paroc iegāde atbilst Owens Corning stratēģijai, lai nodrošinātu mūsu klientiem izolācijas produktu portfeli, kas aptver visu temperatūru spektru trīs lielākajos izolāciju tirgos - Eiropā, Ziemeļamerikā un Ķīnā. Savā 80 gadu ilgajā vēsturē Paroc izpelnījies reputāciju ar augstas kvalitātes produktiem un tehnoloģiskajām zināšanām. Mani patīkami pārsteigusi Paroc komanda un es ticu, ka tā būs lielisks Owens Corning papildinājums.”

CVC Capital Partners Ziemeļvalstu reģiona priekšsēdētājs Peters Ternkvists (Peter Törnquist) saka: „Mēs esam apmierināti ar Paroc labo sniegumu un vēlētos izteikt pateicību uzņēmuma augsti motivētajai un pieredzējušajai komandai, un mēs viņiem novēlam turpmākus panākumus Owens Corning sastāvā. Pastāv ļoti pārliecinoša stratēģiskā līdzība ar Owens Corning, ņemot vērā ģeogrāfisko klātbūtni, tehnoloģijas un produktu piedāvājumus, kas sniegs ievērojamu labumu klientiem, kā arī darbiniekiem un akcionāriem.”

Šis darījums neietekmēs Paroc attiecības ar uzņēmuma klientiem. Tie tiks apkalpoti kā ierasts.

Papildu informācija:

Paroc Group vadītājs Kari Lehtinens, tel. +358 46 876 8904

Paroc Group marketinga un komunikāciju direktore Olga van Itersone, tel. +358 50 325 2376.

 

Par Owens Corning
Owens Corning (NYSE: OC) izstrādā, ražo un tirgo izolācijas, jumtu un stikla šķiedras kompozītmateriālus. Strādājot globālā mērogā un ar lielu darbinieku skaitu, kompānijas vadošie uzņēmumi izmanto savas plašās zināšanas par materiāliem, ražošanu un būvniecības zinātni, lai izstrādātu produktus un sistēmas, kas taupa enerģiju un uzlabo komfortu komerciālajās un dzīvojamās ēkās. Pateicoties savam stikla šķiedras biznesam, uzņēmums tūkstošiem produktu padara vieglākus, izturīgākus un ar krietni lielāku ilgmūžību. Galu galā, Owens Corning cilvēki un produkti padara pasauli labāku. Owens Corning, kas bāzēts Toledo, Ohaio štatā, pērn strādāja ar 5,7 miljardu dolāru tirdzniecības apjomu, un 33 valstīs nodarbina aptuveni 17 000 cilvēku. ASV lielāko kompāniju sarakstā - Fortune 500 - uzņēmums atrodas jau 63 gadus pēc kārtas. Papildu informācijai, lūdzu, apmeklējiet www.owenscorning.com.


Par CVC Capital Partners
CVC Capital Partners (CVC) ir vadoša privātā kapitāla un investīciju konsultāciju kompānija. CVC, kas dibināta 1981. gadā, šobrīd ir 23 biroji un aptuveni 400 darbinieku Eiropā, Āzijā un ASV. Līdz šim CVC nodrošinājusi maksājumu saistības vairāk nekā 107 miljardu dolāru apmērā no vairākiem pasaulē vadošajiem institucionālajiem investoriem, izmantojot uzņēmuma Eiropas un Āzijas privātā kapitāla, stratēģisko iespēju un izaugsmes fondus. Kopumā CVC šobrīd pārvalda aktīvus vairāk nekā 65 miljardu dolāru apmērā. Šobrīd finanšu līdzekļi, ko pārvalda vai konsultē CVC, investēti 50 uzņēmumos visā pasaulē, kas vairākās valstīs nodarbina 310 000 cilvēku. Kopā šo uzņēmumu kopīgais gada tirdzniecības apjoms pārsniedz 70 miljardus dolāru. Lai iegūtu papildu informāciju par CVC, lūdzu, apmeklējiet www.cvc.com


Par Paroc Group
Paroc Group ir viens no Eiropas vadošajiem energoefektīvu un ugunsdrošu izolācijas risinājumu ražotājs. Mūsu 80 gadu ilgajā vēsturē mēs esam nodrošinājuši inovācijas dzīvojamo un rūpniecības ēku nozarē, un mēs esam ieguvuši reputāciju ar augstas kvalitātes produktu sniegumu, tehniskajām zināšanām un ilgtspējību. Mūsu mērķis ir turpināt darbību kā novatoriskam un uzticamam partnerim, lai nodrošinātu ilgtspējīgi veidotu vidi.

Paroc celtniecības, tehniskās, kuģu un platformu, kā arī akustiskās izolācijas produkti ir izstrādāti tā, lai apmierinātu gan jaunu ēku celtniecības, gan renovēšanas aizvien pieaugošās prasības. Mēs savus produktus ražojam Somijā, Zviedrijā, Lietuvā, Polijā un Krievijā, un tos piegādājam mūsu viegli atpazīstamajos sarkanbalti strīpotajos iepakojumos, izmantojot birojus 14 Eiropas valstīs.

Paroc Grupas īpašnieki ir fondi, kurus konsultē CVC Capital Partners, kā arī Paroc darbinieki kā mazākuma akcionāri. 2016. gadā Paroc tirdzniecības apjoms sasniedza 375,5 miljonus eiro, un uzņēmums nodarbināja aptuveni 1835 cilvēkus.

Papildu informācijai, lūdzu, apmeklējiet www.paroc.com.