„PAROC® Cortex™b“ un „PAROC® Cortex One™b“ vēja aizsardzības un siltuma izolācijas plāksnes ar melnu pārklājumu

04 sept. 2014
Akmens vates siltumizolācijas ražotājs „Paroc“ paplašina „PAROC® Cortex™“ izstrādājumu grupu, kas paredzēta ventilējamo sienu siltumizolācijai un aizsardzībai no vēja, pārdodot tirgū šīs grupas izstrādājumus ar melnu pārklājumu. Šo plākšņu virsma noklāta ar nedegošu, ūdens tvaikus caurlaidošu, tomēr labi gaisu izolējošu melnas krāsas membrānu.

Iekārtojot ventilējamās fasādes, bieži tiek lietoti tādi risinājumi, kad starp fasādes apdares plāksnēm tiek atstātas atstarpes. Tādā veidā caur atstarpēm ir redzams ventilējamās fasādes siltumizolācijas materiāla slānis. Tādu sistēmu estētiskai iekārtošanai arī ir paredzētas jaunās
„PAROC® Cortex™ b“, „PAROC® Cortex One™ b“ plāksnes. Melnais izolācijas pārklājums nespīdēs cauri starp atstātajām fasādes apdares plākšņu starpām.

Visi „PAROC® Cortex™“grupas materiāli ar balto un melno segumu atbilst A2- s1, d0 ugunsreakcijas Eiroklasei un tādēļ tos var lietot ventilējamo fasāžu konstrukcijās bez jebkādiem ierobežojumiem .
Ventilējamo fasāžu konstrukcijās montētās „PAROC® Cortex™“ un „PAROC® Cortex One™“ plāksnes nodrošina lielisku ūdens tvaiku caurlaidību, aiztur gaisu un, tā kā tās ir nedegošas, sniedz ieguldījumu ēkas ugunsdrošībā, ilgam kalpošanas mūžam un siltuma zudumu samazināšanai visā ēkas ekspluatācijas periodā.