Preses relīzes: PAROC® Cortex™ un PAROC® Cortex One™ ugunsdrošas siltumizolācijas un vēja aizsardzības plāksnes daudzstāvu ēku ventilējamām fasādēm

07 apr. 2013

PAROC CortexParoc, viens no vadošajiem akmens vates ražotājiem Eiropā, ievieš Latvijas tirgū jaunas siltumizolācijas plāksnes PAROC® Cortex™ un PAROC® Cortex One™ . Šīs siltumizolācijas plāksnes ir pārklātas ar speciālu nedegošu pārklājumu ar zemu gaisa caurlaidību. PAROC®Cortex™ un PAROC® Cortex One™ plāksnes izmanto daudzstāvu ēku ventilējamo fasāžu izbūvē gan jaunās, gan renovējamās ēkās.

Pieaugošais daudzstāvu ēku būvniecības un renovācijas apjoms radījis pieprasījumu pēc efektīvas ventilējamo fasāžu konstrukciju siltumizolācijas".  

Klienti pieprasa energoefektīvas un vēju necaurlaidīgas ēkas. PAROC® Cortex™ un PAROC® Cortex One™ ir radīti šo prasību apmierināšanai. 

Siltumizolācijai ventilējamās fasādēs jāatbilst īpašām prasībām. Pirmkārt, tai jābūt vēju necaurlaidīgai, tai pašā laikā “elpojošai”- jāļauj izvadīt no ēkas uz āru ūdens tvaikus. Otrkārt, tai jābūt nedegošai. PAROC® Cortex™ plāksnes ir paredzētas daudzstāvu ēku ventilējamo fasāžu siltumizolācijas pretvēja aizsardzībai. PAROC® Cortex One™ ir nedegoša akmens vates siltumizolācijas plāksne kas apvieno nepieciešamā biezuma siltumizolācijas slāni un vēja aizsardzību.

Šīs plāksnes ir pārklātas ar īpašu membrānu , kas efektīvi pasargā siltumizolācijas slāni gan no vertikālām, gan frontālām gaisa plūsmām, saglabājot visas siltumizolācijas materiāla īpašības arī šādos ekpluatācijas apstākļos. Membrāna lieliski pasargā konstrukcijas no nokrišņiem. Šie izstrādājumi atbilst ugunsreakcijas klasei A2–s1, d0, nodrošinot atbilstību Latvijas ugunsdrošības prasībām un var tikt izmantoti ventilējamo fasāžu konstrukcijās jebkura tipa un augstuma ēkās bez ierobežojumiem. “Šīs plāksnes ir viegli iestrādāt un piegriezt. Iestrādāto plākšņu savienojumi, logu ailes un ēkas stūri tiek aizlīmēti ar speciālu līmlentu, tādējādi nodrošinot ciešu nepārtrauktu vēju necaurlaidīgu siltumizolācijas slāni un ievērojami samazinot iespējamos siltuma zudumus caur ēkas sienām“, saka Ivars Fabriciuss, PAROC SIA valdes priekšsēdētājs.

Pilnīga informācija par jaunajiem izstrādājumiem pieejama:

Jānis Naglis, Tirdzniecības vadītāja vietnieks, PAROC SIA, telefons 67375070

 

www.paroc.lv

 

„Paroc“ ir Baltijas līderis energoefektivas siltumizolācijas ražošanā un izplatīšanā. Mūsu darbība vērsta uz klientu un darbiniekiem, inovāciju, rentablu izaugsmi un ilgstpējīgu attīstību. Plašais „Paroc“ izstrādājumu klāsts ietver akmens vates celtniecības siltumizolāciju, tehnisko izolāciju, kuģu izolāciju, sendvičpaneļus un akustiskos materiālus. „Paroc“ ražotnes atrodas Somijā, Zviedrijā, Lietuvā un Polijā. 2013. Gadā uzsāks darbu jauna ražotne Krievijā. „Paroc“ pārdošanas kompānijas apkalpo klientus 13 Eiropas valstīs. „Paroc Group“ kompānija pieder privātājiem akcionāriem un banku apvienībai, kā arī „Paroc“ darbiniekiem. Apgrozījums 2011. Gadā sasniedza 405 miljonus euro, vidējais darbinieku skaits- 1990 cilvēku.