Starptautiskā konferencē „Paroc” saņem svarīgu balvu

15 okt. 2012

Izolācijas materiālu ražotāju globālajā konferencē, kas ir izolācijas nozares svarīgākais ikgadējais pasākums, energoefektīvās izolācijas ražotājs „Paroc grupa” atzīts par „Gada globālo izolācijas kompāniju” (Global Insulation Company of the Year).

Minētā konference septembra beigās notika Latvijā, un tajā pulcējās gan izolācijas materiālu ražotāji no visas pasaules, gan būvniecības speciālisti un pētnieki no daudzām augstskolām. Dalībnieki bija ieradušies no 19 valstīm, tostarp no Dienvidkorejas un Kanādas.

Balva „Gada globālā izolācijas kompānija 2012”, ko saņēma „Paroc”, galvenokārt piešķirta par uzņēmuma novatorisko lomu tādu izolācijas materiālu izstrādāšanā, kas labdabīgi ietekmē apkārtējo vidi. Sanāksmē atzinīgi novērtēja arī „Paroc” novatoriskos izolācijas risinājumus renovācijas projektiem.

„Paroc” ilgtspējīgo risinājumu ekoloģiskie, sociālie un ekonomiskie aspekti izpaužas uzņēmuma darbībā, kuras mērķis ir efektīvāka resursu un enerģijas izmantošana. Gan no atsevišķa cilvēka, gan no sabiedrības viedokļa kopējie enerģijas ietaupījumi, ko nodrošina laba ēku izolācija, ir svarīgākais labums, kādu sniedz ilgtspējīga darbība.

 

Augsta ēku vides energoefektivitāte ir aktuāla problēma visā pasaulē. „Paroc grupas” ģenerāldirektors Kari Lehtinens uzsver, ka izolācijas risinājumiem ir ļoti svarīga loma pārejā uz drošu un ilgtspējīgu pasīvo un zema energopatēriņa ēku būvniecību.